Шефът на Българската агенция за инвестиции Мила Ненова коментира в подкаста на

...
Шефът на Българската агенция за инвестиции Мила Ненова коментира в подкаста на
Коментари Харесай

Шефът на БАИ: Чуждите инвеститори ценят таланта на българите и спокойствието

Шефът на Българската организация за вложения Мила Ненова коментира в подкаста на " Стандарт " кое съгласно непознатите вложители е най-привлекателното и скъпо в България. 

Те високо ценят гения на българите. И то пове от ниските налози у нас, разяснява тя.

Разказът за България е първата стъпка за привличане на непознати вложения, сподели Мила Ненова. Тя показа, че когато станала изпълнителен шеф на БАИ,  направила, е кръгла маса с двустранните търговско-икономически камари и с задгранични вложители.

Исках да чуя от самите вложители, от тези, които са пристигнали в България, вложили са, живеят тук, развиват своя бизнес тук, по какъв начин те виждат  България, съобщи Ненова.

Тя уточни, че макроикономическите индикатори на страната ни са извънредно положителни. Те са справедливи. Но вложителите са показали преди тях две други неща.

Първото са хората, геният на българите. Всеки посочи експертизата и потенциала на българските инженери, тъй като доста от вложителите за индустриални компании и IT компании, съобщи изпълнителният шеф на БАИ.

Българските инженери са извънредно положителни, могат да мислят отвън рамките, което за развойна активност, за индустриално дружество, за  IT компаниите е извънредно значимо и доста се цени. Тук вложителите  специално акцентираха ролята на дамите. В България има извънредно готови дами, които работят във всички сфери – инженери,  IT експерти, ръководители на предприятия, на институции. Според вложителите това е извънредно скъп запас в България, сподели Мила Ненова.

Второто преимущество на страната ни, което ние не отчитаме, само че вложителите са подчертали, е, че България е отлично място за живот.

Това не е пресилено за тях. Имайте поради, че една част от тези мениджъри, които работят в огромни компании и откриват техните индустриални предприятия по света, са били в 2,3,5 държали и имат база за съпоставяне, изясни Ненова.

Според тези инвеститори  у нас има извънредно качество на живот. В България  хората са доста отзивчиви, България е сигурна страна - в малко страни можеш да се прибереш вечерно време пешком в центъра на града, сподели Мила Ненова.

Инвеститорите акцентират още положителната храна, културното ни завещание, културния ни живот, историческите ни монументи. Всъщност те правят оценка извънредно високо България като прелестно място за живот, съобщи още Ненова. Тя бе безапелационна – за вложителите най-важна е сигурността. А сега, на фона на войните към нас, България като член на Европейски Съюз и НАТО е сигурна и предвидима страна.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР